Sammanfattning 2009

Jaha nu var det inte mer än en halvtimma kvar på 2009, då börjar man fundera på vad som skett och vad man har att vänta..

Det finns vissa saker att komma ihåg;

- Lilleputt kom 12/4, 6 veckor för tidigt men ändå alldeles perfekt i tid. Jag har ju fått 6 veckor extra med honom, och det är inte många föräldrar som får det.

- Pappa och Riitta gängade sig i Rådhuset i Stockholm, hela familjen (Tindra, Billy, jag och Lilleputt i magen) for dit för att vara med.

- Dopet, den 4/10, i Sundbybergs Kyrka. Kan inte tacka Thors gudföräldrar nog mycket för att dom ställde upp även när dopet flyttades 35 mil bort. Det är då man vet att man har valt rätt, man vill ha bra gudföräldrar till sina barn och jag vet inte någon annan som hade kunnat axla det ansvaret bättre.

- Efterlängtade Charlie! Kändes som att han aaaaldrig skulle komma! Jag fick 6 veckor för tidigt och Malin fick gå över åtta dagar. Åtta dagar? Bara? Inte två evigheter som det kändes som? Nej nej, åtta dagar...

- Billy fyllde 25 år, ett två och ett halvt decenium har han funnits och vi hittade inte varandra förrän sommaren -08.

- Flytten till Stockholm, jobb! Det var SÅ härligt att känna att man hade en egen inkomst som berodde på att man faktiskt kunde någonting, att man faktiskt behövdes och att man var välkommen när som helst, hur länge som helst och helst dygnet runt.

- Flytten tillbaka till Karlstad. Kanske inte direkt enligt plan, men man får göra det bästa av situationen, testa sig fram och kompromissa. Justeringar finns fortfarande att göras, stora och små förändringar, men främst en hemsk massa beslut att fatta.

Det summerar nog året ganska bra! Nu hoppas vi på ett ännu bättre 2010 och två år tillsammans med Älski!
Nu är det sista bloginlägget för 2009 snart slut och jag önskar er alla ett riktigt gott tolvslag tillsammans med de ni väljer att fira med! Jag ska då få min nyårskyss av han som jag valt att dela min vardag, mitt hjärta och mitt liv med.

Du är den jag älskar, och den jag alltid kommer att älska högst av alla!
Och min son, den underbaraste av de alla. Det blir inte mycket bättre än du.

New years eve?

Snart är det nyårsafton, med allt vad det nu innebär. Är lite sämst att två högtider infaller inom en veckas tid efter varandra, sen är det ju trettonhelgen också. Skulle vara bra om det kunde vara lite mer utspritt så man kunde ta det lite lugnt emellanåt.

Efter nyår får vi se vad som väntar, kan bli massor med förändring, eller ingen alls. Kan bli ett bra år, kan lika gärna bli ett dåligt. Vad som väntar, får den som väntar se.

Lilleman vägrar sova, han har sovit en timma nu så han lär ju bli vaken tills sent. Hoppas inte, hans dygnsrythm får inte förstöras nu när vi haft det så bra. Imorgon går han upp när jag säger till och så får det bli, även om han blir sur en stund.

Nu ska det bli lite film.

Ciao!

Vi är uppe!

Efter många om och men, lite välling och en ren blöja så passar det att stiga upp. I och för sig blev det en rätt sen tur till lekparken igår, runt 19.30-tiden. Men så får man göra ibland då och då. Vi har ju semester :)

Nu ska jag försöka reda ut denna dag, se vad som ska göras och hindra min son från att demolera lägenheten.

Det är snö ute idag också, fint...

Freedom!

Tänker på den dära "Freeeedom, freeeeedom - FREEDOM!!", ser mig själv stå där och sjunga det. Det är alltså så att Billy har åkt iväg med Jimmy för att hjälpa till lite, imorgon ska han iväg till Skoghall och hjälpa Anna P att flytta. Frihet, fritid eller bara fri? Det behövs! Man KAN inte umgås 24/7 året om. Vilket det har känts som ända sen vi flyttade tillbaka.

Jag vill desperat ha en bilbarnstol, nu. Men jag vill hellre att Billy tar körkortet, nu. Hopp hopp hopp! Få saker att hända och tiden att gå!


Nu ska jag ha kvällsmys med min son om 10 minuter, sen blir det natten för honom medans jag fortsätter att titta på Bones :D

Storhandling och Barnens Hus!

Hopp, nu har man storhandlat! 1900 kr gick det på och jag vet seriöst inte vars jag ska göra av allt! Prisa Willys!
Inget godis blev det heller.. Men grädde, ifall att älskipälski skulle få för sig att göra pannkakor till mig idag :D Annars får väll jag göra det, men då blir dom deformerade och det vet han om.

Sen bar det av till Rusta, köpte en julklapp till Neo där. Den var tyff! Och jag bryr mig inte om vad pappa Nordin säger, han ska ha den i sitt rum!

Barnens Hus blev det också, för Peter och Malin skulle köpa en bilbarnstol. Den ska jag också ha! Försäljaren berättade och visade för ett annat par hur den fungerade och hur den var överlägsen alla andra stolar på marknaden, jag blev såld. Tack för det. Fast dom köpte en röd, jag vill ha en prickig :D Kostar "bara" 2999 på bilia :)

Nu blir det att plocka upp allt man handlat och sen kanske gå ut i snön med Thor så att han får gunga lite, men i den här takten lär man ju få skotta fram gungorna först -.-

Ciao!

Zleeep!

Nu har jag fått en efterlängtad sovmorgon! Det var såå skönt att inte ha "måste gå upp" tänket! Sen att sambon började springa därinne sista timman är ju en annan sak... :P

Shitt vad mycket snö det har kommit. Nu är det pulkatime, så vi får väll se om det hittas någon i myllret av folk under mellandagsrean. Sen måste man ju leta efter barnstol också. Fy och usch. Malin letar ju också ny bilbarnstol, så jag försöker snika lite på henne och vad hon hittar för information. Problemet är bara att jag hittade ett test gjort av testfakta där några stolar bröts på mitten, några hade gjort barnen hjärndöda och några till och med LOSSNADE från sätet! HELT SJUKT! Den enda som "klarade" testet var BeSafe iZi kid. Den var klart bäst. Men sen är ju de som använt den ett bra tag inte riktigt så nöjda med den. Får väll se vad det blir för något, babyskyddet ska ju vara tillbaka inom 3 veckor. Suck..

Nu ska jag ut och titta på snön/röka. Bye bye!

Min alltid älskade son

Han är verkligen underbar! Även fast han har varit grinig och jag bara har tänkt "Nu orkar jag inte mer.." så har han slutat och tittat på mig. Då får man tillbaka orken till rond 2-321.. Visade sig vara en tand som visat sig! Inte konstigt att han är gnällig och kinkig då! Så i med alvedon, sussa och sen fick jag tillbaka min älsklingsunge - strålande som solen! När alvedonen tappade effekt så blev det bad, välling och mys. Sen slocknade han igen. Så nu sover han, hoppas det blir bättre för honom imorgon. Tycker så synd om honom när det är som det var idag, tog närmare 2 timmar innan jag visste vad problemet var. Tänkte inte alls på tänderna eftersom att jag passade på att kolla det igår när jag borstade tänderna på honom. Så när pappa kom hem så kände han lite, och där var den! Lite på sidan, uppe. Nu blir han livsfarlig säkert, kommer inte våga ha några fingrar i närheten av honom :)

Jag och Billy har legat och tittat på alla tre filmerna i Sagan om Ringen-triologin, en per dag. Reklamerna är sjukt störande då det är en 3-timmarsfilm varje kväll och reklamen är på 1 timma per film. Och inte slå ihop den för att man ska få en riktigt lång bensträckare, nej nej.. Sprid ut den så att det blir reklam var 10-15 minut! SUCK på 6an.

Nu funderar jag på vad jag vill ha mest, en kamera för att dokumentera allting som händer. Eller en skrivare för att slippa vänta på att alla skickar hem blanketter till en. Skrivare är alltid ett plus i ett hushåll, och billigare än en kamera. Men en kamera - tänk att slippa springa efter mobilen, låsa upp den, försöka hitta fokus, slänga på blixt och sen vänta 10 sek innan den tar kortet... Bara för att få ett mycket sämre kort än vad man hade fått om man gjort samma sak med en kamera. Plus att jag inte hittar min sladd till mobilen så att jag kan ladda över bilderna :P

Nu blir det nattcigg och sen sängen!
Nattis!

Iiih-aaai-iiiih-aaai-oooh!

Så låter den traktorn som gått på högvarv i Thors hörna ända sen han vaknade imorse. Den andra låter "The wheels of the buss goes round and round..." - ja ni fattar. Batterifria leksaker på önskelistan till födelsedag och nästa jul!

Lägenheten ser förjävlig ut, jag funderar seriöst på att bara släcka, ta med Thor och gå ut i lekparken. Fast det är nollgradigt och snöar. Jag menar, klär man bara på honom så är det ju bara jag som blir sjuk. Nu sitter han på golvet med sitt bultbräde och bankar, tror inte grannarna är allt för förtjusta :P

Billy och Tindra är på bio, Alvin och gänget skulle dom se och så fick det bli. Det var min julklapp till dom, lite ensamtid med varandra, utan lillebror och mig. Så två biobiljetter, pengar till McDonalds och ett biokort laddat med godispengar. Hoppas det blev bra :)

Jag lär ju inte få min julklapp idag heller -.- Billy sa att han skulle köpa toapapper och snus, inget man ger bort i julklapp.. Granen ska ner idag dock! Den stör mig, för att Thor åker dit såfort han hamnar i gåstolen. Nu när julklapparna är borta så är det inget som hejdar honom från att ramma den.

Vet ni vad jag önskar mig mer än allt annat? En kamera! Ingen flashig sådär, bara det går att ta BRA bilder och MÅNGA bilder! Jag kände det igår och jag känner det nu också, hoppas att Tommy fick några bra bilder med sin kamera. Och att det togs kort på det viktigaste - barnen, julgranen och glädjen :)

Nu ska jag äta lite frukost - nej jag har inte hunnit det för Thor har vägrat sova den timman han brukar på förmiddagen och han gnäller såfort jag går. Så det får bli enarmat idag.

Ciao!

It is over and done

Nu har sällskapet gått hem till sig, hela 100 meter fick dom gå. Julmaten är äten, klapparna uppklappade, tomten utkastad, ölen borta och julmusten avslagen - ja, ni fattar. Den som vann klappracet var Thor med hela EN klapp över Tindra! För det ÄR antalet som räknas! I allafall i den åldern. Men Tindra var nog mer nöjd med sina, Thor var mest nöjd över allt färgat papper och snöre.

Nu har jag installerat allt i hans lilla hörna inne i sovrummet. Kommer att vara skönt att få ha det utrymmet till bara honom, sitta där och leka och mysa tillsammans. DET ÄR MYS!

Traktorn och djurbussen står parkerade utanför lekmattan dock. Dom två var höjdarna. Djurbussen där grodan och kissen hoppar upp från ingenstans och traktorn som åker runt, blinkar med lamporna och har massa djur på släpet. Längtar tills han kan ha ett eget rum, nu får man ju ta vad man har och försöka få lite avskildhet i en lägenhet där syrran drar på i 110 och pappa inte långt därefter.

Jag fick ingen julklapp jag, fick ju ett spel för några veckor sen till Xboxet och pappa håller på julklapparna i väntan på en tripp till Karlstad. Då får han då vänta på sin också! Inte mer än rättvist :P Så den ligger under granen. Tror dock att granen åker fortare än han kommer hit, men men.

Hoppas på en klapp imorgon dock, Billy och Tindra fick ju biobiljetter till Alvin och Gänget 2 + McDonalds och biokort laddat med godispengar. Så förhoppningsvis kaaaanske, jag vet inte men kanske, så hittar han något som  han känner att "det där ska hon få".

Nu ska jag sätta igång här innan Sagan om de två tornen börjar. Till er som följer bloggen: Hoppas ni haft en bra julafton med nära och kära, för jag vet hur det är att inte ha det. Det är ingen jul.

Nattis!

Jul jul och ännu mer förbannad jul.

Nu vet jag varför pappa och mamma aldrig var riktigt glada förrän första ölen var öppnad, alla satte sig ned vid julbordet och bara njöt. För det är en jääääävla massa måsten fram tills dess! Julskinkan måste griljeras i tid, revbenen ska grillas - helst dagen innan, maten som inte går att göra dagen innan ska hinna lagas på julafton - när man knappt har tid att ta en sketen smörgås i vanliga fall för att barnen håller igång så mycket! Sen har vi ju det här med städning av lägenhet, det ska ju vara fint och rent när "tomten" kommer, i detta fall Tommy - för tomtedräkter är ju gratis! Klappar ska slås in så fint så fint, för att sen demoleras av småbarn som vill åt innehållet. Julgodiset ska hinna stelna i tid tills att man ska ställa fram det, min kola har inte stelnat än och har stått i kylskåp hela natten.

Jaja, snart kommer Tommy m. familj hit och då ska vi äta tomtegröt (läs RISGRYNSGRÖT). Kanske skriver mer ikväll när jag har öppnat ALLA mina julklappar, nejjusste jag har inga under granen iår..

Musiic!

Satt och lyssnade på VNV här för ett tag sen.. Älskar texten där;

And I'm not the only one who thinks we're trying to say
To the heavens and all who hear us; Behold all we have made!
We bring destruction, we bring war without an end
and then we live in hope that tomorrow never comes
We conquer Paradise just to burn it to the ground,
And we build a future to honour pasts we've left behind

So truee...

VNV Nation är för övrigt bästa konserten jag varit på hittills i mitt liv. Tror nog att den kommer ligga i topp väldigt länge. Fast iofs var Rammstein väääldigt bra också, men det hade nog inte varit lika bra som VNV Nation om det hade varit i Sverige.

Julen närmar sig, mindre än en vecka kvar. Lite halvstressad men ändå inte, klapparna är inslagna och ligger under granen. Julmaten är inhandlad och ska bara göras iordning på onsdagen, bara lite korv kvar att inhandla - kallskuret alltså. Tommy, Anna och Herr Lukas ska vara med oss på julafton, blir mys det. Skönt också att kunna dela upp inköpslistan och ansvaret för maten :) Anna skulle prompt ha Janssons, så det fick ju hon ordna då :P

Det är sjuukt tråkigt att bara gå hemma hela dagarna! Jag VILL JOBBA! Fyfan för detta... Jag har det perfektaste, underbaraste, bästaste jobbet för mig i Stockholm och jag kan inte jobba. Inte här, och inte åka dit - för det tjänar vi bara 2000 kr i månaden på. Och min mentala hälsa också, men då får ju Thor vara 2 veckor i Stockholm varje månad. Nej nej.

Om ni nu undrar varför jag skriver blogg (Kors i taket, flyger grisar?, har hon slagit sig i huvudet? - så nu har vi klarat av det.) så är det för att jag sitter uppe för sjätte natten i rad och kan inte sova. Dessutom har jag känt mig full och bakis på samma gång i två dagar nu, funderar på om jag blir nykter om jag dricker alkohol kanske? Nä..

Nu ska jag väll tacka för att ni orkat såhär långt, har ni inte gjort det så fuck off!

Thoudiloouuu!

(Billy hälsar att jag älskar honom)

RSS 2.0