Du och jag är för evigt

I may not get to see you as often as I like. I may not get to hold you in my arms all through the night.
But deep in my heart I truly know, you're the one that I love, and I can't let you go.
Though miles may lie between us, we're never far apart,
for friendship doesn't count the miles, it's measured by the heart.
And missing you gets easier everyday, because even though I'm one day further from the last time I saw you,
I am one day closer to the next time I will.

And it is true what they say;

"To truly love something, you must first give it a chance to fail.
If it survives, it is going to be stronger than ever.
Distance is pure proof of this, and forever we will love if we survive."






Si tu veux savoir combien je'taime, compte les vagues


Lääängtar...

Ja, nu är det ju så att jag faktiskt längtar tills nästa lön.. Innan denna ens har kommit :) För då får jag åka till älskling, eller älskling kanske i värsta fall hamnar i Stockholm igen. Vi får se när nya lokalen ska startas upp, förhoppningsvis inte i början av mars.

Lilleman sover och jag blev precis avbruten av att mamma tömde ut 2kg tvättmedel på golvet i hallen. Skoj! Och Danne har dammsugaren...

Idétorka? Se vilken skillnad på inlägg där man har något att framföra och inlägg där man bara inte har något bättre för sig.

Kommande vecka kommer att bli hektisk; massor att göra på kontoret, möte på Vuxenutbildningen (Ja, varför inte plugga samtidigt som man jobbar heltid? Jag har faktiskt tråkigt emellanåt.) och för att toppa detta så bestämmer sig mamma för att vara borta från kontoret två dagar. "Så då blir du själv här, då får du ju mycket mer gjort". NEJ! Det får jag INTE! För då får jag agera växel - svara i telefonerna och hoppas på att inte alla ringer samtidigt.

Jag måste för övrigt ha en dator här, denna suger. Jag kan numera inte jobba på den ens, så dålig är den. Det är ett mirakel att jag ens kommer in på blogg.se. Ska kolla på det, för kan jag inte jobba hemifrån så blir jag arg, eller mest ledsen, men arg.

Nu ska jag ta och se varför min särbo inte svarar i telefonen.

Bra mamma?

Jag har spenderat alldeles för mycket tid inne på Familjeliv, där det diskuteras friskt om alla sätt man kan vara en dålig mamma på. Jag har mina egna tankar om de frågeställningarna som tas upp där, och jag anser oavsett vad andra tycker att jag är en bra mamma sålänge jag vet att min son mår bra.

- Är det OK att springa ned i tvättstugan/hämta posten medans bebisen sover i spjälsängen?
HUR FAN skulle man annars göra?! När jag var ensam hemma med Thor så självklart sprang jag ned för att hämta posten medans han sov. Till tvättstugan gick jag när han sov, men ringde upp en telefon och slängde in den i hans rum medans jag lyssnade ifrån den andra när jag var där nere. Ja, jag vet. Lägenheten KAN börja brinna under de 10 minutrarna det handlar om. Den kan också explodera, översvämmas, blåsas omkull av den stora stygga vargen. Det KAN hända, men ärligt talat...?

- Det känns dumt att börja jobba innan barnet börjar dagis/förskoleklass/skola, hur gör ni?
Alltså.. Okej att man inte vill börja jobba innan barnet börjar på dagis. Men navelsträngen klipper dom vid förlossningen, vilket betyder att du inte behöver vara hemma med barnet i 7 år eller vad det nu blir... Ja, jag började jobba redan när Thor var 4,5 månad gammal. Det är individuella val man gör, antingen för att man måste eller för att man vill. Jag anser inte att jag är en dålig mamma för att jag började jobba då. Jag anser att jag var en dålig mamma under tiden jag var sjuk och inte sökte hjälpen jag behövde, för min och min sons skull. Att börja jobba var ett steg i rätt riktning för att bli frisk, det är jag tacksam för varje dag att jag hade möjligheten att göra. Sen fick Billy mer tid med sin son, vilket han inte hade möjlighet till med sin dotter. Tid som han förhoppningsvis alltid kommer att vara tacksam för, och aldrig får igen. Jag jobbar nu igen, för att jag ska kunna trygga tillvaron för min son. Jag vill vara säker på att det alltid finns blöjor, att han aldrig behöver gå hungrig och att han alltid har en trygg, säker plats att sova och leka på. Han får all kärlek i världen, om jag är på jobbet så har han en underbar morbror och mormor som tar hand om honom, leker med honom och ger honom den tryggheten han behöver innan han somnar.

- Har ni sett Robinsson Robbans blogg när han spolar sitt barn under kranen?
Okej, jag vet inte vad som försigår hemma hos honom, hur han blivit uppfostrad och vem som lärt honom om hur man hanterar små bebisars hygien. MEN, jag vet att jag inte är perfekt, jag vet att inte en enda mamma kan säga "Jag vet ALLT om barn, bebisar, tonåringar etc". Jag hoppas bara för lilla Tigers skull att det är någon vänlig själ som sett bilden, som berättar för honom att bebisar badar, inte duschar under en vattenkran och definitivt inte med vattenstrålen riktad mot ögat med fullt ös. Det är trots allt bara en vänlig människa som behövs, inte 10 000 upprörda familjelivare som klagar istället för att hjälpa. Han är inte perfekt, du är inte perfekt och jag är definitivt inte perfekt.

Sömn = Överskattat?

Ja, gissa vem som ska få sovmorgon om 5 veckor? Och varannan helg efter det? JAG! Det har jag bestämt, basta.


Igår gick han och lade sig vid 22-tiden, sent! Ugha.. Vaknade vid midnatt, mardrömmar -.- Vaknade kl. 03 - kiss, kiss och mera kiss! Bara att byta allt i sängen och på Lilleman. Sen försöka få honom att sova igen. Sen vaknade JAG när mamma började rusta här hemma och skulle iväg till jobbet - klockan FEM! Somnade om strax efter 6 och vips så var klockan fem i sju och då skulle vi visst upp och Lilleman ville ha välling. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Värsta är att jag verkligen kollat klockan för att få något hum om när han vaknar som lättast och sen varför, för det har inte varit en enda natt då han sovit från 21-10. Som han brukade göra. Okej om han ville ha andra sovtider och bara sover 21-08 eller nått, men det är lite mer off än så. Så det måste vara något fel. Tror mycket beror på sängen också, han tycker inte om den. Och han får inte plats i min 90 säng heller, så nya sängar till mig och Lilleman måste prioriteras! Måste ha en som är bred nog så att vi båda får plats och sova. Jag tar upp ganska mycket plats när jag sover ja.

Idag ska jag försöka jobba så mycket som bara går, fått asmycket att göra på senaste dagarna. Men då måste mamma ge mig en kod först så jag kommer åt plattformen, annars kan jag inte göra ett skit.

Last note: VILL HA SOMMAR!

Kissunge!

Ja, seriöst. 45 minuter efter att ny blöja var på plats så hade han kissat ned hela sig. Pyjamasen, strumporna, fleecejackan.. Det var bara att byta allt, tvätta av honom och börja om från början med ren blöja, rena kläder... Nu ska han sova, men det vill han som vanligt inte. Och pappa är inte här för att byta av mig, jobbigt värre. Men det ska nog gå, vi tog en time-out i nattandet för ny energi och förhoppningsvis mindre energi för hans del.

Jobbar på gör jag också, går undan här. Måste skaffa mer saker att göra.

Saknar min Älskipälski så in i norden! Skit jobbigt är det :( Men nu måste jag återuppta nattandet. Vi hörs!

Stockholm

Jaha, nu är vi här. Flyttade och uppackade (typ) på nya vistelseorten. Tänk att Försäkringskassan har sånn makt att dom till och med kan separera familjer, och tänk att dom hellre väljer det än kommer på en lösning. Dom har säkert nån tavla i lunchrummet med en tävling om hur många familjers liv dom lyckas göra till ett helvette. Första priset lär ju vara bra, för dom försöker ju på alla sätt dom kan.

Här blir jag fast i minst ett halvår, men sen gäller det att få heltidsjobb för att kunna åka tillbaka till Karlstad.. Så jag får väll hoppa på en usk-utbildning och ta körkort, för jag TÄNKER INTE bo på annan ort än Billy.

Det här är fan så jävla orättvist som det kan bli.. HATA FÖRSKINGRINGSKASSAN!

Värst är ju att jag redan saknar Billy.. Det var så jävla kallt igår när jag gick och la mig, usch och fy. Det är fortfarande kallt. Förvaltaren ska få ta emot min ilska imorgon, dom får komma hit och fixa 6-7 plusgrader till i lägenheten. Hur dom gör det bryr jag mig inte om, för fryser jag när jag går och lägger mig kommer jag inte att klara av att bo utan Billy länge.

Snart ska jag väll iväg och handla, väntar bara på att Thor ska vakna..


Uppe kan variera..

Jag har märkt det, att bara för att någon är uppe betyder det inte att dom har alla hästarna i stallet ännu. Jag höll på att avlida när jag gick upp igår, gick runt i cirklar och tog typ en halvtimma innan Thor fick sin välling bara för att jag var vimsig. Idag gick det på 10 sek+den tiden micron slöar sig. Igår sov jag 9 timmar, idag har jag sovit runt 7.. Så jag tror att mitt snitt ska ligga runt 7 timmar per natt. Inte mer, inte mindre.

Igår var jag väldigt produktiv, Billy började fundera om jag hade något lurt på g.. Disken blev diskad, maten blev lagad, Thor blev lekt med massor, och Billy fick ligga i sängen till bortåt 16-tiden. Idag vaknade jag, Billy var borta och Thor ville leka, inte mysa - LEKA!! Herregud den energin, han måste ju seriöst ligga vaken i typ 30 minuter eller nått innan han väcker oss bara för att ha all energi som behövs för att få mamma och pappa att önska att han bara kunde sova liiiite till...

Nu ska jag vara social, älski har kommit hem.

Snö, snö och mera snö

Nu får det räcka, nu säger jag ifrån! Jag vill inte ha 20 minusgrader och mer, ingen snö, ingen is. Jag vill ha värme, sol och 25-26 plusgrader!

Lilleman ligger i soffan och kollar in plastringen som han högg tag i tidigare, funderar på att göra honom sällskap. Lite mys sådär. Sen ska jag se om tvättstugan är ledig nått imorgon kanske, måste tvätta innan det blir för mycket.

Ska väll se om jag får upp Billy om några timmar också. Men nu blir det mys!

Bortglömda bloggen i skuggan av ett guld..

Det enda jag egentligen tänker göra är att citera Aftonbladet;

"Men det var märkligt hur få utvisningar som svenskarna fick med sig i den här matchen.

Kanadensaren Darcy Burchell och finländaren Tom Laaksonen tog bara det allra mest uppenbara som när amerikanarna skickade pucken över plexit, eller då Jakob Silfverberg slashades helt fri med den amerikanska målvakten drygt fem minuter in i tredje perioden.

En situation som såg ut som en solklar straff för övrigt.

Eller då David Rundblad vräktes omkull av amerikanen Derek Stepan 11.23 in i tredje perioden, utan att åka ut."

 

Det är samma sak varje år, utslagningsmatcherna avgörs alltid av domarna och inte av lagen.


Nighty night

Nu är det fan natten snart. Klockan är över midnatt och jag ska förhoppningsvis upp innan lunch imorgon. Ligger dock och tittar på Star Wars, precis som igår och precis som imorgon!

Idag har varit en slö dag. Jag har dock gjort iordning fyra dagar till med barnmat, igår gjorde jag 5. Skitbra! Tar en kvart extra varje middag och blir mycket billigare i längden. Är dock inte därför vi gör maten åt honom nu, utan för att han vägrar bitar i maten och ska han ha rätt näringsinnehåll i måltiden så måste vi göra den själva om den ska vara utan bitar.

Imorgon ska det bli fart här, ska ut och traska med lilleman förhoppningsvis och fundera lite i hans sällskap.

Nu börjar filmen igen!

RSS 2.0