Dags att reda ut detta..

Jag blir lite fundersam över alla uppdateringar på Facebook. Ponera att alla som skriver negativt om att SD kommit in i riksdagen faktiskt tycker så, hur kunde dom då bli inröstade? Eller är det så att de som röstat på SD inte vågar stå för det? Jag säger inte att man måste stå upp för vad man röstar på, det är helt och hållet upp till var och en om man delar med sig av sin röst. Men man skriver/säger väl ändå inte att man röstat på annat sätt än vad man egentligen gjorde?

Och visst, missnöjd kan man vara. Men då är det väl bättre att göra någonting åt saken, än att sitta och muttra på Facebook och Twitter? Det är, hur som helst, svenska folket som röstat som dom gjort. Demokrati. Alla har rätt att välja, och ingen ska känna sig dum över att ha röstat som dom gjort. Åsikter har vi alla rätt till, men är det rätt att säga att din röst är mindre värd än min för att du röstade si och så? Är man dum, naiv och okunnig för att man lägger sin röst på något som inte faller alla andra i smaken?

Man läser lite överallt på nätet just nu om att omvärlden skrattar åt helyllelandet som fått en törn. Jag ser inte det så, jag ser det som att detta är det ultimata beviset på att demokratin är starkare än någonsin. Jag skäms inte över Sverige, och jag skäms inte över den svenska befolkningen. Jag är stolt över att vi vågar lägga våra röster på det vi vill.

Om fyra år har vi sett vad dom går för, och då får vi även se hur nöjda/missnöjda väljarna är. Kanske åker dom ut med huvudet före, kanske ökar deras plats ännu mer. Kanske kommer piratpartiet och FI in, kanske Kalle Anka-partiet? Det är väl ändå vi som bestämmer vilka som ska styra vårt land.

Jag skäms inte över hur jag röstade, och det tänker jag inte göra om 4 år heller. Och inte efter det... Jag röstar som jag vill, för min röst är min, och ingen annans.
Däremot vet jag att många runtomkring mig ifrågasätter mitt val. För Moderaterna har väl inte gjort någonting bra de senaste 4 åren? För mig, och för min familj, och för de flesta i min umgängeskrets, så har dom gjort underverk. Ja, jag är självisk och det har jag rätt att vara. Jag jobbar inom vården, och mina arbetskamrater har aldrig slitit så mycket som dom gjorde under en socialdemokratisk regering. Det tog mig 2 minuter att komma in till läkaren under drop-in på vårdcentralen i centrum, det tog minst 2 timmar för 5 år sedan. På barnaktuten fick man sitta i 6-7 timmar, innan man fick reda på att man hade plats 16 på priolistan - sist jag var på barnaktuten tog det 10 minuter tills doktorn kom. Jag har jobb, familj och räkningar - varför skulle jag sätta min familjs, min sons, säkerhet på andra plats och låta stackarna som går på socialbidrag och fejkar sjukskrivningar komma först? Varför skulle jag vilja köra slut på mina medarbetare, när dom har mer utrymme för kunderna med en allians-regering? Och varför i h*vete skulle jag vilja spendera hela kvällar och nätter på akutmottagningar när Alliansen öppnat dörren för att kunna klara av akuten på under en timme och sedan ta hand om min son i hans trygga hemmiljö istället? Nej, jag röstade på Alliansen, och jag är stolt över att min röst räknas lika mycket som alla andras oavsett vad jag röstar på.

RSS 2.0