Urk..

Jaha, nu sitter man här för ett speed-inlägg innan fröken Tindra blir arg. Hon tjatar non-stop om att packa, vilket egentligen är positivt eftersom att man kan sysselsätta henne rätt bra. Hon har fått en egen flyttkalender som sitter på kylskåpet, för det går inte att säga "Vi flyttar då och då", så nu har hon kalendern som vi ritade och varje morgon när hon stiger upp så får hon kryssa för en dag. Sen räknar hon dagarna och säger "Nu är det 2 dagar kvar till vi flyttar!". Det är bra.

Igår lagade jag maten som vi ska äta fram tills vi flyttar, så nu kan vi packa ned exakt allt i köket. Vi äter alltså på papptallrikar och dricker ur plastmuggar, a la Camping Svenssons. Jag och Billy har bestämt oss för att allting ska vara färdigt imorgonkväll så att vi bara kan ta det lugnt på söndag. Datorn och tv:n ska Billy tydligen packa på måndag morgon. Tindra blir av med sängen imorgon och får efter det sova inne hos mig och Billy. Alla steg känns så bra, det är ett steg närmre Stockholm.

Nu ska jag ta tag i det här och fröken Tindra ska äntligen få packa. Skriver väll mer innan vi flyttar. Cheerios!

The lista

Packa vardagsrum
Packa kök
Packa hall
Packa sovrum
Packa kläder
Packa badrum
Packa Tindras rum
Plocka ned alla tavlor, hyllor och spegla
r
Skruva ur/dra ur alla skruvar/spikar ur väggar
Spackla alla skruvhål
Sätta tillbaka "original" hyllor/spegel i badrummet

Wiiie! Känns som att det är på G nu! Strök en sak.. men kom på ett par fler:

Packa balkong
Packa elektronik (TV, datorer etc)
Packa allt övrigt med värde
Packa Thors grejer i skötväskor

Sen kom jag på att det ska storstädas innan vi lämnar lägenheten, även om det kommer vara möbler kvar. Så här är en till to göra list, direkt kopierad av KBAB:

ALLA RUM
Tak
Väggar
Golv
Golvlister
Dörrar och dörrfoder
Eluttag
Garderober
Radiatorer, även bakom
Rengöring ventiler
Fönster, även mellan
Fönsterbrädor och -karmar
Hyllor

KÖK
Fläkt/Volymkåpa, filter
Spis + ugn både ut o. inv.
Kyl/Frys både ut o. inv.
Köksskåp både ut o. inv.
Lådor
Kakel
Lampor

BADRUM OCH WC
Badkar, även under o. bakom
Golvbrunn rengöres
Handfat, vattenlås
Badrumsskåp, spegel
WC-Stol
Blandare



Nån som vet något annat som behövs göras inför flytten?
Och ett tips från oss här hemma till er alla - FLYTTA ALDRIG!

Älski!

Nu börjar det närma sig.. Den 17 augusti flyttar vi till Stockholm, skulle ha flyttat den 18 men papi bestämde sig för att han skulle komma och hämta oss och då fick det bli 17e. Vilket bara gör mig glad eftersom att det är en dag tidigare :D Ska få träffa familjen, börja jobba, komma in i rutiner osv. FAN VA SKÖNT! WOOOOH!! Vuxenpoäng till mig! :D Och så kan vi radera dom vuxenpoängen eftersom att jag faktiskt skrev "vuxenpoäng till mig" -.- fan..

Nu kom jag bort mig från det jag skrev. Röd tråd.. röd tråd.. visst ja! Flytta var det. 17/8 på förmiddagen bär det av mot hufvudstaden. Eftermiddagen är vi där, plockar allt på plats och om jag får som jag vill börjar jag jobba redan dagen efter. Det var tydligen massor att göra på jobbet och dom väntar på mig. Tänka sig :)

Jag och Tindra har packat idag, eller ja.. Tindra har packat galgar och hennes leksaker och kläder, jag har packat allt annat typ. Med viss hjälp av Tindra. Känns som en lägenhet vi precis flyttat in i när man tittar runt, inga gardiner, inga krukor, inga mattor, hyllorna är nere, kartonger och säckar i vardagsrummet... Ihhkk.. Nu ska jag typ ta tag i allt annat som ska göras. Så jag tänkte lägga upp en lista här på bloggen, typ en "to-do-list" och uppdatera den allt eftersom. Tanken är att det inte ska finnas NÅGONTING kvar att göra den 15/8 så att vi har två dagar på oss att städa i princip. Inte flyttstäda, för lägenheten är inte uppsagd förrän 31/10. Kan bli att någon tar den tidigare, men det vågar vi inte ens hoppas på. Vi får grundstäda, så att det i princip bara är att dammsuga och vaska kvar. Men nu till min lista, ni får hjälpa mig att få tummen ur om det står stilla förlänge.

Packa vardagsrum
Packa kök
Packa hall
Packa sovrum
Packa kläder
Packa badrum
Packa Tindras rum
Plocka ned alla tavlor, hyllor och speglar
Skruva ur/dra ur alla skruvar/spikar ur väggar
Spackla alla skruvhål
Sätta tillbaka "original" hyllor/spegel i badrummet

Kommer säkert på mer allt eftersom.. Cherioos!

RSS 2.0