baka baka liten kaka

Nu tänkte jag berätta vad jag håller på med, så inte alla tror att jag gått och dött eller så.

- MDF-skivorna har anlänt och är utsågade och målade. Nu ska det bara målas två strykningar till sen är det färdigt för uppsättning.

- Billy har även fått i uppgift att bygga mig ett nyckelskåp och en matchande postkorg, ritningar gjorde jag i Paint och sen får vi se vad det blir av det.

- Satt och skummade igenom massa bakbloggar tidigare i veckan och fick inspiration. Så nu har jag hallonmousse, dumlefluff och mmf i kylen som ska stå där ett bra tag. Sen ska jag försöka mig på att göra morotskaka i cupcakeform och dekorera med mmf.

- Gårdagen spenderades med skrikande hysterisk son på Willys, där det var totalt omöjligt att navigera p.g.a. punktering på ena bakdäcket på Thors vagn. ALDRIG MER LUFTFYLLDA DÄCK! BAH! Vi fick med oss det mesta vi behövde till baket, men Billy får köpa resten idag när han är iväg på äventyr.

- Idag ska jag göra färdigt mina bakelser - Dumlefluff, hallonmousse och bakelsebottnar täckta med mmf och dekorerade med mmf. Sen ska jag ge mig på mina cupcakes, efter det ska jag göra chokladsnurror och biskvier. Under tiden jag gör allt detta ska jag även tvätta, måla färdigt mina mdf-skivor och underhålla min son. Ambitiös? Ja. Verklighetsförankrad? Nej, kanske inte. Vi får väl seee!

clean this house, get that shit off the table

Nuu är vi igång här! Två glas cola, två koffein recip och en iordningställd spellista á la Spotify - Och vi är igång! Phuu... För intresserade så återfinns spellistan här.
Idag ska det städas, donas och fixas! Det har jag bestämt mig för. Här ska bli rent och fint, hallen ska få sin första möbel och Lilleman är på bättringsvägen. Det kan inte bli bättre! Eller jo, om jag slapp göra allt själv -.- Haha, men sånn tur har man inte. Har man skaffat sig en egen lägenhet så får man allt skylla sig själv.

Jag ska smått börja pula med Kontaktboxen tänkte jag, och sen kanske jag gör 2-3 extra för jag har redan två vänner som tycker att dom absoluuuut måste ha sånna också och det går inte för sig att köpa dom på nätet. Nej nej, så jag gör väl deras i samma veva som min. Lika bra det! (Måla dom får ni fan göra själva). Ska höra med Tawmi om det kan vara något för honom också...

Såhär ser min dag ut:

- Tillverka Kontaktboxen
- Städa i hall och lillhall
- Sätta upp Kontaktboxen
- Städa i vardagsrummet
- Vika torr tvätt och hänga upp blöt tvätt
- Städa sovrummet
- Städa köket
- Städa Lillemans rum
- Börja rivning av garderober i lillhallen


Sa jag förresten att till min hjälp har jag en sticksåg och en Lilleman? VARNING! Bör dock ej kombineras! ;)


life is the art of drawing without an eraser

Nu har jag blivit inspirerad, spenderat extremt mycket tid på nätet och blivit mer inspirerad. Hallen är färdigmålad, men den är ändå ett tomt staffli. Inga möbler, inga avtryck. Den är min att prägla. Detta är vad jag kommit fram till:




Den röda korgen har jag beställt gånger tre. Det är en taschilini från darlingdesigns. Ursöta och väldigt praktiska! Nu ska jag bara inhandla självhäftande bokstäver från Panduro, som jag ska klistra på mina taschilinis. Sen ska jag hitta rätt beslag att hänga upp dom med.
Lådan längst upp till höger är Kontaktboxen. Denna funderar jag på att tillverka själv. Väldigt smart sak att sätta fast på väggen, man slänger ned en skarvdosa och sen stoppar man ned diverse laddare/kontakter. Voilá! Ordning och reda på mobiler, kamerabatterier etc.
Bänken med tre korgar under kommer från Jysk. Helt underbar! Den heter Maui och det finns en matchande byrå/hylla med 3-6-9 korgar i. Jag funderar på den med 9 korgar, men jag får fundera lite till. För det känns som att det blir lite för mycket förvaring, om det nu går att få förmycket av förvaringsmöjligheter. Men eftersom att det är tre korgar i bänken också, så blir det totalt 12 korgar. MYCKET!
Mattan med blommor på går att vända på, så att man får den inverterad i färgerna. Men jag vill nog ändå ha en röd matta med vita detaljer, just för att få lite färg i en annars ganska livlös hall. Mattan heter Lilo och är av märket Pappelina.
Den röda skålen med nötter i är tänkt på byrån/hyllan, och den ska ju inte vara fylld med nötter. Jag funderar dock på att använda den som en aromamelt-brännare, eftersom att den klarar det. Babelfatet tänkte jag även det ha på hallen/byrån. Däremot vet jag inte vad jag ska ha. Dekoration blir det i alla fall. Fatet heter Babel och finns på darlingdesigns, skålen är en skapelse av Eva Solo.
Istället för hatthylla och hängare har jag tänkt kopiera träden som Swedese tillverkar, jag ska göra egna med hjälp av en mdf-skiva, sticksåg och skumgummiroller. Färgvalet lutar åt vitt, eftersom att jag inte gärna har röda träd i hallen, och allt annat skär sig.
Skoskåpen är även dom från Jysk, som jag tänkt ställa mittemot skjutdörrsgarderoben jag tänkt bygga helt själv.


Nu får det vara nog för ikväll. Vi hörs vidare!




RSS 2.0