Enkel midsommartårta!
Fortsätt sedan med att bre ut fyllning nr 1 på tårtbotten. Här använder jag mig av vanlig jordgubbssylt, det gick åt ca 400 gram. Viktigt att komma ihåg är att inte bre fyllningen ända ut i kanterna, eftersom att tyngden av det ovanför kommer att pressa ut fyllningen resten av biten.
Lägg på mittendelen av tårtbottensatsen, och pensla även denna med socker och vatten.
Dags för nästa fyllning! Jag tog vanlig Milda Vaniljvisp. Den är lite rinnig, men det gör ingenting. En vanlig 3dl förpackning räcker långt i det här fallet. Återigen, bre inte på fyllningen ända ut i kanten.
Nu är det dags att spackla tårtan, för att locket inte ska börja "svettas". Jag flyttade över min tårta till ett vanligt underlägg, för att enkelt komma åt runt om hela tårtan. Dom från IKEA är superbra, eftersom att man har någonting att "ta tag i" som ni ser. Taggarna gör att det är lätt att snurra tårtan. Spackla på ett lager grädde runt om hela tårtan, försök få den så jämn som möjligt. Det krävdes ca. 6 dl grädde till denna.
Lägg på locket. Här använde jag marsipan, enbart för att se skillnaden jämfört med mmf och sp. Jag gillar nog mmf bäst hittills, marsipanen kändes väldigt tung och svår att forma. Jämna till ytan med en spatel, återigen rekommenderar jag IKEAs verktyg. Dom är billigare jämfört med kak/bakspecialistbutiker, och minst lika bra.
Dekorera med florsocker och, om du har möjlighet, någon blomma!
Här har jag använt mig av florsocker, samt tre rosor i rosa marsipan.
I feel good
